Uygulamanızda PHP kodunu şifrelemeniz gerekiyorsa, hem küçük hem de kurumsal düzeydeki uygulamalarla stabil şekilde çalışacak olan ionCube, sizin için iyi bir tercih olacaktır.
Joomla, web içeriğini yayınlamak için ücretsiz ve açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemidir
SEO, organik arama sonuçlarında web sayfalarının görünümünü ve konumunu iyileştirmek için tasarlanmış bir dizi uygulama olan arama motoru optimizasyonu anlamına gelir.
DirectAdmin, ücretli bir web barındırma kontrol paneli ve yönetim sistemidir.
Malware, bir web sitesinde veya web sunucusunda çalışmak üzere kötü amaçlar için geliştirilmiş yazılımların tanımlanmasında kullanılan genel bir terimdir.
HTML site haritası, web sitesini ziyaret eden kullanıcıların aradığını bulmasına yardımcı olabileceğiniz gezinme aracıdır.
Görsel optimizasyonu, web sitesine yüklenen resimlerin boyutlarının ideal formatta ayarlanmasını, çözünürlüklerinin yüksek kalitede oluşturulmasını sağlayan işlemdir.
404 dosya bulunamadı hatası, ziyaret etmek istediğiniz web sitesi ile bağlantı kurulduğunu fakat sunucunun istenen dosyayı bulamadığını belirten HTTP durum kodudur.
Dilimize Hızlandırılmış Mobil Sayfalar olarak dilimize çevrilen Accelerated Mobile Pages (AMP), web sitelerinin mobil cihazlarda hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlayan açık kaynaklı bir proje olarak tanımlanmaktadır.
Node.js, istemci tarafında kullanılmak üzere geliştirilen betik dili JavaScript'in, sunucu tarafında kullanılmasını sağlayan olay tabanlı mimariye sahip bir yazılım platformudur.
HTML5 canvas elementi, web sayfasında grafik çizmek için kullanılır. HTML5 canvas etiketi, betik dili olarak JavaScript’i kullanarak, onun aracılığı ile grafikler çizmek için kullanılmaktadır.
PHP-FPM ( FastCGI Process Manager'ın kısaltması ), son derece popüler bir alternatif PHP (Köprü Metni İşlemcisi) FastCGI uygulaması ve mevcut olan en yeni PHP işleyicilerinden biridir
Bilişim sektörünün son yıllarda hızla büyümesiyle barındırma hizmetlerine de talep artmaya başlamasıyla birlikte iş geliştirilmesine yardımcı portallar oluşmaya başladı.
PageSpeed (Sayfa Hızı), tarayıcının içeriği işlemeyi ve oluşturmayı tamamlaması ile tarayıcının bir sayfa isteği arasında geçen süredir. Sayfa hızını etkileyecek faktörler arasında verinin kat ettiği mesafe, bağlantı türü, kullanılan cihaz, işletim sistem
Dünyanın en popüler programlama dillerinden biri haline gelen Python, web sitelerinin oluşturulmasında, yazılım testlerinde, veri bilimi, otomasyon ve genel amaçlar için kullanılabilen programlama dilidir.
jQuery, hızlı, zengin, küçük ve en genişletilebilir JavaScript kitaplığıdır.
Üst düzey web iskeleti olan Python ile Django hızlı, güvenli ve sürdürülebilir web sitelerinin geliştirilmesini sağlamaktadır. Django’nun temel hedeflerini basitlik, esneklik, güvenilirlik ve ölçeklenebilir şeklinde sıralayabiliriz.
cPanel Güncellemesi /scripts/upcp komut dosyası hali hazırda yüklü olan cPanel kurulumunuz ile en son güncellemeniz arasında çelişki olup olmadığını kontrol etmektedir.
WHM panelde hesap değiştirmek için yapılması gereken işlemler sanıldığı kadar zor değildir. Söz konusu değişikliği yapmak istiyorsanız ilk etapta WHM panelinde oturum açmanız gerekmektedir.
Active Server Page’in kısaltımı olan ASP dilimize Aktif Sunucu Sayfası olarak çevrilmektedir. ASP’yi, gömülü ASP komut dosyalarına sahip olan HTML sayfası olarak tanımlayabiliriz.
Böcek anlamına gelen Bug, bilgisayar donanım sisteminde veya programında veya yazılımlarda alınan kodlama hataları için kullanılmaktadır.
Common Gateway Interface’in kısaltımı olan ve dilimize Ortak Ağ Geçidi Arayüzü olarak çevrilen CGI, sunucu ile web tarayıcısı arasında bilgi alışverişi yapmak için kullanılan işlemdir.
WordPress web sitenizin veri tabanında, gönderi içeriği, kullanıcılar, siparişler, eklenti ve tema ayarları gibi bilgileri tutmaktadır. Veri tabanı sayfanıza ait tüm bilgileri tutarken, PHP sitenin nasıl çalışacağını, CSS ise sitenin nasıl görüneceğini sö
Uptime, web sitenizin ne kadar süre içerisinde çalışır durumda olduğunu ifade etmek için kullanılan İngilizce bir terimdir.
Plesk, Linux/Unix ve Windows tabanlı sunucu hizmeti veren firmalar için geliştirilmiş, web Hosting hizmetinin otomasyon yazılımıdır.
Wordpress’in e-ticaret eklentisi olan WooCommerce, güvenli ödeme, vergi yönetimi, envanter ve kargolama entegrasyonu gibi özellikleri gerçekleştirmenizi sağlayan, çevrimiçi mağaza oluşturmanız ve yönetmenizi kolaylaştırmaktadır.
cPanel, website ve sunucuların yönetimi ile web sitenize ait çalışmalarınızı kolaylıkla yükleyebileceğiniz, aynı zamanda grafik arayüzü sunan kontrol panelidir.
Virtual Private Server kısaltımı olan VPS, dilimize Özel Sanal Sunucu olarak çevrilmiştir. Fiziksel bir sunucunun birden çok sunucuya parçalanmasını ifade etmektedir.
Blacklist (Kara Liste), genel olarak sunucu üzerinden mail gönderen e-postaların güvenilir olup olmadığına karar verilmesini sağlayan araçtır. Mail gönderen hesabın şüpheli olarak işaretlenmiş olması Domaini ve IP adreslerinin kara listeye alınmasını teti
Hosting kontrol paneli, hizmetlerinizi yönetmeniz için size verilen araçtır. Hizmet aldığınız firmanız tarafından size sağlanmış olan bu araç sayesinde Domain, Hosting, SSL, VDS, WHM hizmetlerinizi yönetebilirsiniz.
Apache açık kaynak kodlu, web geliştiriciler tarafından en çok kullanılan web sunucusu yazılımıdır. Programcıların kullanmış olduğu kodlar ve kaynaklara göre değerlendirecek olursa web sitelerinin %70'i Apache ile çalışır.
İskelet bileşenleri, bir web sayfası veya ekran açılırken, ziyaretçinin içerik yüklenmeden önce gördüğü yer tutucu öğeleridir.
Semantik Web, insan eli ile müdahaleler yerine makinelerin basit bir şekilde işlenmesi için ilişkilendirilmiş veri ağıdır.
Hotlinking, dosyayı indirmek, kendi sunucunuzda barındırmak ve uygun alıntı sağlamak yerine başka bir sitede barındırılan bir dosyaya bağlanma eylemidir.
Yapılandırılmış Sorgu Dili anlamına gelen SQL, veritabanı ile iletişim kurmak için kullanılmaktadır. 1986'da Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü'nün (ANSI) ve 1987'de Uluslararası Standardizasyon Örgütü'nün (ISO) yönetim sistemleri için standart dilidir
Docker, uygulamaları geliştirmek, göndermek ve çalıştırmak için kullanılan açık kaynaklı platformdur.
Vue.js ile ilgili genel olarak bilinen tek sayfalık web siteleri ve aplikasyonlar ile kullanıcı arayüzlerinin oluşturulmasına kolaylık sağlayan açık kaynak kodlu JavaScript kütüphanesidir.
Web uygulaması, kullanıcıların tarayıcılarından erişebilecekleri web geliştirme teknolojileri kullanılarak oluşturulmuş etkileşimli bir uygulamadır.
Ticari websiteleri, ticaret yapma amacıyla bir işletme tarafından yürütülmektedir.
Dilimize Birleşik Modelleme dili olarak çevrilen Unified Modeling Language (UML), yazılım sistemlerine ait izleri göstermek, düzenlemek ve belgelemek için kullanılan bir dildir.
CodeIgniter bir Uygulama Geliştirme Çerçevesidir. PHP kullanarak web siteleri oluşturan kişiler için bir araç takımıdır.
Eklenti olarak dilimize çevrilen plug-in, bir web tarayıcısına eklenti görevi gören ve tarayıcıya ek işlevsellik sağlayan bir yazılım parçasıdır.
Web Hosting, Domain kaydı, co-Location, Dedicated gibi hizmetler veren firmalar tarafından yaygın olarak kullanılan, işlevsel özellikleri nedeni ile tercih edilen, kullanışlı bir otomasyondur. WHMCS
Modül kısaca, bir işlev veya benzer işlevler grubu şeklinde tanımlanabilir. Bir dosya içinde gruplandırılırlar ve daha büyük bir uygulamaya çağrıldıklarında belirli bir görevi yürütmek için gereken kodu içerirler.
MongoDB, birçok işletim sisteminde çalışabilen platformdur. Genel olarak node.js veritabanı uygulamalarında kullanılan, belge odaklı veritabanı sistemidir.
Laravel, web uygulamalarının geliştirilmesi için tasarlanan hızlı, kolay açık kaynaklı bir PHP çerçevesidir.
Storage Area Network kısaltması olan SAN, dilimize Depolama Alanı Ağı olarak çevrilmektedir. SAN, paylaşılan depolama cihazları havuzlarını birbirine bağlayan ve çok sayıda sunucuya dağıtan yüksek hızlı özel ağdır.
Dilimize Siteler Arası Komut Çalıştırma olarak çevrilen ve Cross Site Scripting’in kısaltması olan XSS, web uygulamasını kullanan kullanıcıların tarayıcılarında komut dosyalarının çalışmasına izin veren bir güvenlik açığıdır.
Şirketinizin online olmasını planlıyorsanız, web siteniz için barındırma hizmeti alacağınız firmayı dikkatlice seçmelisiniz.
Dilimize derin bağlantılar olarak çevrilen Deep Link, web sitesinde bulunan içeriklerde yer alan linklere tıklandığında açılan bağlantı türüdür.
XML site haritası, web sitenize yüklediğiniz ve sitenizdeki tüm web sayfalarını listeleyen bir dosyadır.
Bandwidth, veri trafiği, aktarım hızı, bant genişliği şeklinde ifade edilmektedir. Genel bir tanım olarak açıklamak gerekirse, belirli bir zaman içerisinde bir bilgisayar ağının saniyedeki bit (Bps) cinsinden veri aktarım hızıdır.
Dünya genelinde kullanılan karakter kodlaması anlamına gelen Unicode, harflerin, sayıların, sembollerin ve özel karakterlerin ikili kodlanmasını sağlayan standarttır. Aynı zamanda, metinlerin dijital sistemlerde işlenmesini ve kaydedilmesini sağlar.
Transport Layer Security’nin kısaltımı olan TLS dilimize Aktarım Katmanı Güvenliği olarak çevrilmiştir. İnternet üzerinden veri güvenliği ve gizliliğini hem korumak hem de kolaylaştırmak planlanmış, yaygın olarak kullanılan güvenlik protokolüdür.
Cloudlinux paylaşımlı sunucular için planlamış, sanallaştırma teknolojileri için kullanılan, her hesap için kullanılabilecek kaynak miktarının sınırlayabilen, güvenliği arttıran, CentOS ve RHEL ile yaygın kullanılan birçok yazılımla uyumlu çalışan Linux d
Şirketinize ait Web sitenizi internette yayınlayarak hedef kitlenize erişim sağlayabilirsiniz.
İyi bir web sitesinin ilk koşulu, sizi yansıtarak, olası müşterilerinizin sayfanızı ziyaret etmesini sağlayarak akılda kalıcı bir Domain satın almaktır.
Türkçeye Önyükleyici olarak çevrilen Bootloader, Linux işletim sistemi için önyükleme sürecinin en önemli bileşenlerinden biridir.
Extensible Markup Language yani Genişletilebilir İşaretleme Dili olarak tanımlanan veri dokümanı olan XML, önemli veri depolama kapasitesi, genel standartları tutması ve başka bir işaretleme diline kıyasla genişletilebilir.
Bir Web sitesinde aktüel olarak kullanılan bir blog sayfasının bulunması hem SEO'yu güçlendirir hem de web sitesinin trafiğini artırır.
Grid, bir web sitesinin iskelet yapısının oluşturulmasında, satır (Row), sütun (Column) ya da yatay ve dikey çizgileri oluşturulmasında düzen sağlamaktadır.
Günümüzde herkes web tasarımı, web kodlama veya web geliştirme konusunda bilgi sahibi olmadan da web sitesi kurabilir, oluşturabilir, yapabilir.
Bir Web sitesinin tasarımı, web sitesi kurmak, web sitesi oluşturmak, web sitesi tasarlamak, web sitesi yapmak ve web sitesi geliştirmek anlamına gelmektedir. Web tasarım hizmetlerini alanında gelişmiş ve profesyonel olarak hizmet sağlayan şirketleri içer
Günümüzde herkes web tasarımı, web kodlama veya web geliştirme konusunda bilgi sahibi olmadan da web sitesi kurabilir, oluşturabilir, yapabilir.
Bu alanımızda, ücretsiz olarak sunulan Responsive HTML5 web site temalarını sizlerle paylaşacağız. Bu web site scriptleri sayesinde projelerinize renk katabilirsiniz.
Günümüz teknolojisi ile arama motorlarından yapılan arama ve sorgulamaların çoğunlukla mobil cihazlar kullanılarak yapılması nedeniyle, mobil uyumlu web sitelerinin ziyaretçi sayısının daha yüksek olduğu belirtilmektedir.
WordPress'in bu kadar popüler olmasının en önemli sebeplerinden bazılarının; ücretsiz olması, açık kaynak kod kullanan bir yazılım olması ve kendi içerik yönetimini (CMS) kullanmasıdır, diyebiliriz.
Web sitelerine ait URL'lerin içeriklerindeki başlıklarla ilgili olması hem ziyaretçilerine hem de arama motorlarına web sayfalarının anlaşılması konusunda bilgi vermektedir.
Sandbox, yeni web sitelerinin SEO çalışmalarında yapılan hatalar veya üst sıralarda yer almak için verilen bağlantılar nedeni ile maruz kaldığı Google filtreleme sistemidir.
Content Delivery Network’ün kısaltması olan CDN dilimize İçerik Dağıtım Ağı olarak çevrilmiştir. CDN, İnternet içeriklerinin teslimatını mümkün olan en yüksek hızda sağlamayı amaç edinen bölgelere dağıtılmış sunuculara verilen addır.
Bir web sitesi büyümeye başladıkça sitedeki sayfaların ve linklerin içerikleri birbirine benzemeye başlayabilir veya tekrarlayabilir.
OpenStack, ortak kimlik doğrulama sistemlerine sahip API'ler aracılığıyla yönetimi sağlanan verilerin ve kaynakların kontrolünü sağlayan bulut işletim sistemidir.
Alt etiketler, Web sitenize yüklemiş olduğunuz metinler, görseller ve daha fazla amaç için hizmet ederler. Alt etiketler gerek arama motoru tarayıcıları gerekse de ekran okuyucular tarafından kullanıldıkları için web erişilebilirliği ve SEO (Arama Motoru
Türkçesi başlık anlamına gelen title, HTML tag olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda web sayfası oluşturduğunuzda sayfanın başlığı olması gereklidir. Web sayfası için başlık girildiğinde içeriğinin de SEO açısından önemli olduğu unutulmamalı!
Bir web sayfasının içeriğinin diğer yazılardan ayrılması için kullanılan başlık etiketleridir. Web sayfasının içeriğinde alt başlıklar kullanılarak, sayfadaki yazıların anlaşılabilir olmasını sağlamanın diğer yoludur.
Oltalama, yemleme veya kimlik avı olarak ta bilinen Phishing, resmi kurum ve kuruluşlardan, bankalardan, iletişimde bulunduğunuz kişi veya kurumalardan e-posta aracılığı ile gönderildiğini düşünmenizi sağlayan, özel bilgilerinizi almak için psikolojik bas
Ticari elektronik ileti izinleri için güvenli veri tabanıdır. Tüm ticari elektronik ileti izinleri İYS'de saklanır.
Servis sağlayıcı ve aracı servis sağlayıcıların kayıt altına alınması adına Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan bilgi sistemidir.
Veri sorumlularının Sicile başvuruda ve Sicile ilişkin ilgili diğer işlemlerde kullanacakları, internet üzerinden erişilebilen, Başkanlık tarafından oluşturulan ve yönetilen bilişim sistemidir.
Robotlar, günümüz teknolojisinde en verimli kullanılan modern bilimin parçası. Hem hayatımıza kolaylık getiriyor, hem de faaliyetlerimizin hatasız yürütülmesine yardımcı oluyorlar. Büyük işletmeler robotik sisteme daha fazla ilgi duymakta ve daha az insan
WordPress, dünyanın en popüler CMS’si olması ile birlikte birçok kurum, kuruluş ve kişi tarafından kullanılmaktadır.
WordPress web sitenizde 'Veritabanı bağlantısı kurulurken hata oluştu' uyarısını mı alıyorsunuz? Bu durum WordPress ile oluşturmuş olduğunuz web sitenizin kullanıcılar tarafından erişim sağlamasına engel olacaktır.
Organik Tıklama Oranı, arama sonuçlarında bir öğeye tıklayan kullanıcıların yüzdesi anlamına gelmektedir.
Google Arama Konsolu’nu (Google Search Console) kullanarak Organik tıklama oranını kolayca bulabilirsiniz.
Bilindiği üzere WordPress, açık kaynaklı bir programlama dili olan PHP kullanılarak geliştirilmiştir. WordPress , PHP’nin en az 5.6 versiyonu ve daha üst versiyonları ile çalışmaktadır.
WordPress, CMS ve blog platformlarının öncüsüdür. WordPress’in uzun süredir varlığını sürdürmesi ve eski özelliklerini devam ettirmesi sonucunda siber suçlulara karşı savunmasız hale gelebilmektedir.